Infrastructuur en vervoer

De stad Den Haag wordt bediend door de volgende snelwegen:

A4 Amsterdam-Delft;
A12 Den Haag-Arnhem;

en is aangesloten op de volgende snelwegen:

A13 Den Haag-Rotterdam via A4;
A44 Wassenaar-Nieuw-Vennep via de N44;

Daarnaast heeft Den Haag een eigen ringweg die is opgebouwd uit verschillende soorten wegen, variƫrend van autosnelwegen tot snelwegen tot snelstromende stadswegen met kruispunten. De wegen die deel uitmaken van de route van 34 km zijn als volgt:

Stedelijke weg S200
Autoweg N14
Snelweg A4
Provinciale weg N211

Spoorwegen

De stad heeft twee hoofdstations, Den Haag Centraal Station, het hoofdstation van de spoorlijn Gouda – Den Haag en de Slinge – Den Haag lijn E van de Metro Rotterdam en Station Den Haag Hollands Spoor, een doorgangsstation van de lijn Amsterdam-Haarlem – Rotterdamse spoorlijn. Andere kleinere stations zijn Moerwijk, Ypenburg, Laan van NOI en Mariahoeve.

Haven

De Haagse haven ligt in het Scheveningse stadsdeel en is begin 20e eeuw afgegraven als schuilplaats voor vissersboten. In de loop der jaren heeft het verschillende uitbreidingen ondergaan om plaats te bieden aan de vloot van vissersboten, pleziervaartuigen en meer recentelijk ook koopvaardijschepen van middelmatige tonnage. Commerciƫle activiteiten zijn, gezien de nabijheid van de Rotterdamse haven, echter zeer beperkt.

Luchthaven Rotterdam The Hague Airport

Hoewel Den Haag geen luchthaven op zijn grondgebied herbergt, ligt het op ongeveer twintig kilometer van Rotterdam The Hague Airport (voorheen vliegveld zestienhoven), gelegen op het gemeentelijk grondgebied Zestienhovensepolder van Rotterdam en op minder dan veertig kilometer van Amsterdam-Schiphol Airport , de grootste luchthaven van Nederland.